Groep 1 – Een boot voor kapitein Hans

Hee, wat is dat? Is er een brief bezorgd in onze klas? Even kijken hoor… Ja! En wat is het een belangrijke brief! Van kapitein Hans… Kapitein Hans vaart met zijn schip bij de Noordpool, schrijft hij. Maar nu is er iets heel ergs gebeurd! Zijn schip is… kapot. Nu kan hij niet naar huis.
Maar, hij heeft gehoord dat de kinderen van groep 1 heel knap zijn. Misschien kunnen zij hem helpen?
Nou, wij hebben heel veel ideeën hoor! Misschien kan kapitein Hans met een luchtballon naar huis? Of maken we een huis voor hem? De keus valt toch op een boot. Want dan kan hij tenminste écht naar huis.
In groepjes van twee gaan we aan de slag. We tekenen de mooiste boten. En als we klaar zijn, laten we ze natuurlijk aan elkaar zien…
Maar dan begint het echte werk. Van melkpakken maken we allemaal een boot voor kapitein Hans. De juf zegt niet hoe het moet, we bedenken het echt helemaal zelf. We mogen allerlei spullen pakken die we wel mooi vinden om op de boot te plakken. Wat zijn we enthousiast bezig!
Na een poosje zijn we klaar en liggen de boten in het water… Maar welke zou kapitein Hans nu het mooiste vinden? Pff… dat is moeilijk! ‘Die van mij!’ ‘Nee, die van mij!’ ‘Die van mij vindt hij ook het mooist!’
Ja, we hebben het helemaal goed. Ze zijn allemaal heel mooi geworden! Mooi, omdat we echt helemaal zelf bedacht hebben hoe de boot moest worden.