Berichten en Foto’s

Groep 8 – Young Engineers – Technisch LEGO
Groep 8 – Young Engineers – Technisch LEGO

In december en januari heeft groep 8 elke donderdagmiddag een project! We gaan met technisch LEGO aan de slag. Bouwen, ontwerpen, uitproberen, verbeteren, uitdagingen aan gaan… een uur lang mogen de kinderen helemaal los gaan met een eigen bak LEGO. En genieten dat ze doen! Heerlijk om te zien… Geniet u even mee? (meer…)

Groep 4b – Kasteel Ammersoyen
Groep 4b – Kasteel Ammersoyen

Natuurlijk is ook groep 4b naar Kasteel Ammersoyen geweest. Fijn dat de leerlingen op deze leuke manier kennis kunnen maken met een kasteel en de bijgehorende historie. Kijkt u even mee? (meer…)

Groep 3b bezoekt Kasteel Ammersoyen
Groep 3b bezoekt Kasteel Ammersoyen

Ook groep 3b is vorige week maandag naar het kasteel in Ammerzoden geweest. De kinderen hebben veel geleerd over hoe het vroeger allemaal ging in een kasteel. Kijkt u mee naar de leuke foto’s? (meer…)

Met groep 4a naar Kasteel Ammersoyen
Met groep 4a naar Kasteel Ammersoyen

Vanmiddag zijn we naar kasteel Ammersoyen geweest. Het was heel erg fijn en leerzaam. We hebben geluisterd naar de uitleg en mochten een harnas en een helm passen. Daarna gingen we een filmpje kijken over het kasteel en kleurden we een kleurplaat of deden we een spelletje. We willen heel graag nog een keer op excursie! šŸ™‚ (meer…)

Groep 8 heeft EHBO!
Groep 8 heeft EHBO!

Grote wond? Kleine wond? Schaafwond? Sinds kort weet groep 8 er alles van. Ze krijgen op dinsdagmiddag EHBO en wat doen ze goed hun best. Pleisters plakken, verband aanleggen, ze weten er wel raad mee… (meer…)

Groep 3a bezoekt Kasteel Ammersoyen
Groep 3a bezoekt Kasteel Ammersoyen

Ook groep 3a heeft een bezoekje gebracht aan Kasteel Ammersoyen. Dat was een leuk en leerzaam uitje! Kijkt u even mee? (meer…)

De voorleeswedstrijd
De voorleeswedstrijd

Op dinsdag 8 november vond op onze school de voorleeswedstrijd plaats. Een aantal jongens en meiden hebben op hun allermooist voorgelezen aan de middenbouw of bovenbouw. Onze twee winnaars zijn Rosalie en CornĆ©. Van harte gefeliciteerd, knap gedaan! Koop maar iets moois van jullie prijs: een boekenbon. (meer…)

Israƫlisch koken in groep 7a
Israƫlisch koken in groep 7a

Onze stagejuf heeft een hele leuke les gegeven. We hebben met elkaar shakshuka gemaakt! De Ć©Ć©n sneed de paprika, de ander de ui, de volgende de knoflook. Zo hadden we allemaal een eigen taak. Uiteindelijk zijn we met z’n allen aan tafel gegaan en hebben we er lekker van geproefd. Het was heerlijk! (meer…)

Met groep 2 naar Kasteel Ammersoyen
Met groep 2 naar Kasteel Ammersoyen

Op dinsdag 1 november ging groep 2 op stap! We gingen namelijk naar kasteel Ammersoyen. Daar liepen we een rondje door het kasteel, waar we leerden over de mensen die vroeger in het kasteel woonden. We zagen een hele diepe waterput, een plonsplee, schilderijen, schatkisten, maar ook kleren van ridders. Ook luisterden we naar een verhaal, keken we een filmpje en deden we onze uiterste best op onze kleurplaat. Aan het eind vertelde de mevrouw in het kasteel over de brand in het kasteel. We hadden ondertussen best een beetje zin in eten en drinken gekregen, dus gelukkig konden we heerlijk buiten in het zonnetje even eten en drinken! Kijkt u mee met ons leerzame uitje? (meer…)

Het is herfst!
Het is herfst!

Op vrijdag 21 oktober zijn alle kleuters naar het bos geweest. Dat was heerlijk! In de buitenlucht, tussen de mooi gekleurde bomen lopen over al die blaadjes en takjes. (meer…)