Groep 5-6 – De ruimte

In de afgelopen weken heeft groep 5-6 veel geleerd -en gemaakt- over de ruimte. Taal, spelling, handvaardigheid, tekenen, muziek, Nieuwsbegrip, biologie, aardrijkskunde; bij bijna alle vakken leerden we iets over de ruimte.
We hebben de planeten getekend met krijt, astronauten gemaakt, een raket die naar de maan vloog geknutseld en elfjes geschreven over het heelal. Maar voordat we dit konden maken met handvaardigheid en tekenen moesten we natuurlijk eerst weten wat voor pakken de astronauten precies aanhebben. Ziet u de luchtflessen op de ruggen van de astronauten? Daarnaast hebben we ook veel geleerd over de maan. Wist u dat de mensen vroeger dachten dat de donkere plekken op de maan zeeën waren? Nou, wij hebben dus geleerd dat het kraters zijn. Die kraters hebben wij geprobeerd na te maken. Kijkt u maar eens op de foto’s hoe goed dat gelukt is!
Ook met muziek hebben wij het over de ruimte gehad. Wist u dat Gustav Holst een muziekstuk heeft gecomponeerd rond 1915 over de planeten (The Planets)? Van ‘The Solar System Song’ hebben we niet alleen Engelse woorden geleerd die te maken hebben met de ruimte, ook leerden we door dit liedje weer nieuwe dingen over de verschillende planeten.
Aan het eind van ons mini-project mochten de ouders van groep 5-6 komen kijken. Ontzettend leuk dat bijna alle ouders er waren!